Viktig information från styrelsen – Stamspolning kommer ske mellan 12–14 mars!

För att undvika eventuella stop i avloppsstammen så kommer föreningen att göra en förebyggande stamspolning mellan 12-14 mars. En stamspolning är enkelt förklarat en grundlig rengöring av alla rör. Allt som spolas ner i avloppen går igenom rören och en del av det fastnar där. Detta kan sedan leda till större stopp och i värsta fall översvämning. Firman föreningen har anlitat och som kommer utföra spolningen är Spolsnabben.

När en stamspolning görs så börjar man med lägenheten längst ned och går sedan uppåt i trapphuset. Och det är oerhört viktigt att du som boende är hemma, eller sätter låset i serviceläge, när stamspolningen sker i ditt trapphus. När stamspolningen utförs så kan man inte hoppa över en lägenhet då detta medför risk för översvämning hos dig när man spolar avloppsstammen från lägenheten ovanför. Så om du planerar att resa bort under dessa datum lägg då in en påminnelse till dig själv att du sätter låset i serviceläge innan du går hemifrån!

Om spolteknikern inte kommer in i din lägenhet, p.g.a. du inte är hemma eller glömt sätta låset i serviceläge så kommer du som lägenhetsinnehavare att få betala den extrakostnad som detta medför. Kostnaden läggs i så fall på din hyresavi nästa gång den skickas ut. Utöver den extra kostnad som detta medför så blir även dina grannar ovanför drabbade då ingen spolning kommer ske i deras lägenhet på utsatt datum.

Ytterligare avisering och påminnelse från både styrelsen och Spolsnabben kommer när vi börjar närma oss stamspolningen.

Med vänlig hälsning, Styrelsen